El programa de l’esdeveniment, que es farà el 17 de maig a Primer Truck Àrea de Vic, consistirà en una exposició de camions i una taula rodona on es debatrà sobre les possibles solucions per a la reducció dels diferents contaminants en el transport per carretera, amb combustibles com el biometà, híbrids, elèctrics, sintètics i refinats tipus HVO.

17 de maig de 2024
De 10:00 a 14:00 h
PRIMER TRUCK ÀREA
Carrer Susqueda 14-20. Polígon Les Casasses de Vic

PROGRAMA

 • A partir de les 10:00h i durant tot el matí. Exposició de vehicles, amb prototip del Dakar.
 • A les 12:00h. Taula rodona: opcions de combustible per al transport per carretera (Biometà, híbrids, elèctrics, combustibles sintètics i combustibles refinats HVO).
  • Benvinguda a càrrec del president de Translog Osona, Jaume Noguer
  • Presentació de l’acte a càrrec subdirector general de Transports i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Daniel Fernández.
  • Taula rodona a càrrec dels representants de les marques i les empreses col·laboradores.
  • Tancament de l’acte a càrrec de l’Ajuntament de Vic.
 • A les 14:00h. Aperitiu de comiat per a tots els presents

El sector del transport per carretera s’enfronta al repte de reduir la seva petjada de carboni i avançar cap a un model més sostenible. En aquest context, Translog Osona, l’associació d’empreses de transport i logística, ha organitzat la jornada “Combustibles alternatius per al transport per carretera: reptes i solucions”, que es farà el 17 de maig a Primer Truck Àrea, al polígon Les Casasses de Vic, una àrea de servei del grup Molist, un dels associats de Translog Osona.

L’acte compta amb la col·laboració de les marques Iveco, Volvo, Scania, Renault, Man, Mercedes i DAF, i les empreses Camió Vallès/Quantron; Ham, experts en el servei integral de gas natural liquat (GNL) i gas natural comprimit (GNC); i Evarm/Ecovergy, líders en la transformació de vehicles a GNC i hidrogen.

Totes elles exposaran els seus vehicles a l’esplanada de l’àrea de servei, on es podran visitar a partir de les 10 del matí. A destacar que Evarm portarà un dels prototips que va aconseguir acabar el ral·li Dakar.

A les 12 del migdia, els representants de totes aquestes empreses participaran en una taula rodona, en una carpa habilitada per a l’ocasió, on es parlaran de les diverses opcions com a combustible per al transport per carretera, des del biometà, els híbrids i els elèctrics fins als combustibles sintètics i refinats tipus HVO (oli vegetal hidrotractat).

L’objectiu de la proposta, donat que moltes solucions conviuran en el temps, és posar sobre la taula els avantatges i inconvenients de cada alternativa, així com els reptes i les oportunitats que presenta la seva implementació a gran escala.

Aquesta taula rodona s’inscriu en el compromís de Translog per impulsar un transport més responsable amb el medi ambient. La descarbonització del sector és un objectiu necessari per combatre la crisi climàtica i garantir un futur més sostenible per a tothom.

L’acte finalitzarà amb un aperitiu per a tots els presents. Cal inscripció prèvia.