L’associació d’empreses del sector del transport i la logística posa el seu gra de sorra per solucionar la manca de xofers del sector.

Una quinzena d’alumnes van iniciar el passat dijous 18 de gener el curs de formació i primers exàmens del carnet C i CAP, que ha impulsat Translog Osona a través del programa Forma Insereix del SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya), que promou la realització d’accions formatives destinades, preferentment, a persones en situació d’atur, per cobrir les necessitats de contractació de les empreses. 

Els participants al curs provenen, la majoria, d’Osona, però també n’hi ha del Bages i Lluçanès. Tots compleixen els requisits per accedir a la formació: majors de 21 anys, disposar del carnet B i està a l’atur. La franja d’edat dels alumnes és molt àmplia i se situa entre els 21 i els 60 anys, el més gran.

Els alumnes, un cop acabat i aprovat el curs, disposaran del carnet C, sense que els hi hagi suposat cap cost. Les empreses del sector de la comarca s’han compromès a contractar com a conductor de mercaderies un mínim del 40% de l’alumnat, o sigui, sis dels participants a la formació.

El curs té una durada de 525 hores i s’allargarà fins al 21 de juny. El proveedor del curs és l’Autoescola Rosanes de Vic.

Els continguts del curs són els següents: teòrica de l’examen de conducció de camió, pràctiques de conducció de camió i formació per a l’examen del CAP (Certificat d’Aptitud per a Conductors Professionals).

Aquesta actuació està impulsada i subvencionada pel SOC, amb fons rebuts del Ministeri d’Educació i Formació Professional i del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE).

Categories: Notícies